Welkom bij Eetcafé Plus Breeka!

Het eetcafé van Joh en Jenny van Zoest dat sinds 1 augustus 2001 geopend is.
Al ruim 19 jaar proberen wij het u in ons laagdrempelige, gezellige, paarse eetcafé naar uw zin te maken.
Wij danken onze naam aan de locatie van ons eetcafé dat langs de ‘Breekade’ ligt; het stroompje dat van Krimpen aan den IJssel tot aan Krimpen aan de Lek loopt. De ‘Plus’ in onze naam staat voor de vele pluspunten die ons eetcafé telt: gastvrijheid, een gevarieerde kaart, specialiteiten naast de kaart, wisselende 3-gangenmenu’s naast de kaart, een prachtig groen terras, de goede bereikbaarheid, de gratis parkeerplaatsen, de gratis Wifi, kindvriendelijkheid, de vele mogelijkheden en ga zo maar door!

Ons eetcafé biedt plaats aan zo’n 90 eters. En ons terras biedt plaats aan zo’n 120 eters. Wij zijn dagelijks geopend vanaf 11:30 en verzorgen lunches, diners, high-tea’s, borrels, bruiloften, fingerfoodparty’s, verjaardagsfeestjes, babyborrels, kraamfeesten, enz. Eigenlijk is bijna alles mogelijk, dus kom gerust langs of bel om het een en ander door te nemen.

Ons team

Uw gastheer & gastvrouw: Joh & Jenny van Zoest

Nick, Sjoerd & Arjo (keuken)

Bediening 2020


Het team bijna compleet (2018)

Joh, Jenny, Mark, Ursula, Arjo, Sjoerd, Sanne & Kyra


Geschiedenis

Al vanaf de jaren ’30 wordt er drank verkocht vanaf de ‘Breeka’. Dit begon bij Wout Ouweneel, de toenmalige bewoner van het huis op de plek waar nu Eetcafe Plus Breeka gevestigd is.
Dhr. Ouweneel hield koeien, kippen, varkens enz. en verdiende (zonder vergunning zelfs) wat bij met het verkopen van bier, borreltjes, punch en zelfs brood. Al in die tijd sprak men over de ‘Breeka’. Op dit punt komen tevens 4 gemeenten samen; Krimpen aan den IJssel, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel en Lekkerkerk. Het punt wordt ook wel de Viersprong genoemd. Pas rond 1950 werd de provinciale weg langs de Breeka in gebruik genomen.
De naam ‘Breeka’ gebruikte dhr. Wim Kreuk ook nog nadat Dhr. Ouweneel overleed en hij in het huis kwam te wonen. Hij werd opgevolgd door de familie Rietveld. Zij hebben het gebouw zoals u dat nu kent laten bouwen. Nadat zij vertrokken werd het pand in gebruik genomen door de familie Bik die hun café de naam ‘de Viersprong’ gaven. Nieuwe eigenaren gaven het café later wederom een nieuwe look en startten restaurant ‘Coquerelle’.

Het huis van Wout Ouweneel waar de eerste biertjes werden verkocht.

Geen huis meer maar een echt café.

De Breeka in 1970.


In 2001 kochten de huidige eigenaren; Joh en Jenny van Zoest (met destijds nog met hulp van Johan en Lia Stout) ‘Coquerelle’ en startten daar ‘Eetcafé Plus Breeka’. Het gehele pand werd onder handen genomen en al snel was duidelijk dat paars de huiskleur is van dit eetcafé langs de N210. Gedurende de jaren zijn veel bijzondere evenementen de revue gepasseerd. Zo waren er herhaaldelijk live-muziekavonden, aanschuifavonden, thema-avonden, bruiloften, feesten, en natuurlijk tal van gezellige lunches en diners.